zpět na hlavní stranu

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

8. 11. 2017

Na stolech ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy zavoní již zítra dozlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Desátý ročník Svatomartinského posvícení potrvá až do neděle 12. listopadu.

České Budějovice, 8. listopadu 2017 – Již zítra začne ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy desátý ročník Svatomartinského posvícení. Také letos budou ozdobou svátečních stolů dozlatova upečené novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 1500 C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení" potrvá do neděle 12. listopadu.

 

„Novohradské husy z Byňova mají bezkonkurenčně nejvyšší kvalitu masa. Letos je proto pečeme již desátým rokem," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL z tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

„Svatomartinské posvícení" v Masných krámech
9. 11. – 12. 11. 2017

Studené předkrmy
100g Pečínka z husích jatýrek, bramborový lokš 79 Kč
80g Husí paštika, sušené švestky v grappě a balsamiku, pečivo 79 Kč

Polévka
0,22 l Drůbková krémová s hráškem 42 Kč

Hlavní pokrmy
250g Pečené kuřecí stehno „ala Husa", červené zelí, bramborový a špekový knedlík 119 Kč
200g Krůtí steak na jalovci s rozmarýnem, švestková omáčka, máslová mrkev, rösti 189 Kč

Šéfkuchař Hauser doporučuje
¼ Čtvrtka dozlatova pečené husy, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků 349 Kč

Moučník
110g Bramborové lokše plněné povidly, sypané ořechy a mákem 69 Kč

Svatomartinské víno, Víno Mikulov
0,2 l Müller Thurgau, jakostní odrůdové, bílé 38 Kč
0,2 l Svatovavřinecké, jakostní odrůdové, růžové 38 Kč
0,2 l Svatovavřinecké jakostní odrůdové, červené 38 Kč