Víte, že nabízíme výhodné denní menu se specialitou šéfkuchaře?
denní menu

Víte, že pořádáme pravidelné gurmánské akce?
více o gurmánských akcích

Víte, že kroužkovaný ležák z tanku čepujeme jen v Masných krámech?
o kroužku

Denní menu

Vepřové hody 21.-30. 1. 2022 od 17. 1. 2022 do 30. 1. 2022

Od 21.-30. 1. 2022 /  21. 1. 2022 ukázka živé zabijačky před MK

Předkrmy

150gDomácí tláča / světlá, tmavá /, chléb89,- Kč
100gSelské škvarky ještě vlažné, chléb69,- Kč

Polévky

0,22lJihočeská "prdelačka"- ovarová polévka s kroupami49,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje

340gDuet "Masné krámy" – jitrnice a jelítko vlastní výroby, křen, hořčice, chléb169,- Kč
600gPečený uzený ocásek z vepře, jablečný křen, hořčice, feferonka, chléb189,- Kč
1100gZabijačkový talíř /2ks jitrnička, 2ks jelítko, ovar z plece, kočičák, kysané zelí, křen, hořčice/549,- Kč

Hlavní pokrmy

200gZabijačkový guláš s cibulkou, houskový a špekový knedlík139,- Kč
250gOvarové prkno z vepřové plece, hořčice, křen, feferonka, pečivo140,- Kč
170gJelítko vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák119,- Kč
170gJitrnička vlastní výroby, křen, hořčice, kočičák119,- Kč
200gObrácený zabijačkový řízek, žebrácký bramborový salát169,- Kč

Moučníky a sladká pokušení

200gFlambovaný krupicový trhanec, jablečné pyré, skořice79,- Kč

Masné krámy doporučují

200gPárování piva s jídlem – U nás pečená sladová pletenka plněná trhaným vepřovým bůčkem, cibule, chilli, koriandr + Budvar 33 á 46,-Kč169,- Kč
22. 1. 2022, 05:39 vygenerováno systémem denní nabídka

stálý jídelní lístek rezer­vovat

Gur­mán­ské akce

V Masných krámech právě probíhá gurmánská akce

Vepřové hody s živou zabijačkou
(živá zabijačka v pátek 21. 1.)

21.–30. ledna 2022

Máte ještě 8 dní. Pospěšte si!

Už za 32 dní se můžete těšit na další gurmánskou akci

Dny slovenské kuchyně
(24. – 26. cimbálovka)

23.–27. února 2022

více

Krouž­ko­vaný ležák

Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků”.

Tím se do piva dodá nová kultura pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku.

více

Náv­štěv­ní kniha

Restauraci Masné krámy navštívilo mnoho významných hostů. Podívejte se, co nám v návštěvní knize zanechali.

otevřít

Služby restau­race

  • Nabídka skupinových menu (firemní večírky, rauty)
  • Promítání vybraných sportovních utkání na TV a velkoplošném plátně
  • Hudební produkce na objednávku
  • Wi-fi připojení k internetu zdarma v celé restauraci
  • Služby profesionálního fotografa
  • Salonek pro menší oslavy (10–15 lidí)
  • Prohlídky pivovaru Budvar a multimediální expozice pivovarnictví
více

Vir­tu­ální pro­hlídka

Nyní máte možnost navštívit restauraci Masné krámy také virtuálně. Díky Google Street View si nyní můžete projít Masné krámy z pohodlí domova.

více

Foto­galerie

Pokud Vás zajímá, jak vypadá interiér a exteriér restaurace Masných krámů, podívejte se do naší fotogalerie.

Najdete zde i fotografie vybraných specialit, dokumentaci kulinářských a dalších akcí, obrázky z historie a ilustrační fotografie Českých Budějovic.

více

Kontakt

Restaurace Masné krámy

Krajinská 13
370 01 České Budějovice
Tel.: +420 387 201 301
Fax: +420 387 201 302
www.masne-kramy.cz
info (zavináč) masne-kramy.cz
Provozovatel: Budějovický Budvar, n. p.
DIČ CZ00514152

ukázat mapu

Ote­ví­rací doba

Po-Čt: 11:00 - 23:00

Pá-So: 11:00 - 24:00

Ne: 11:00 - 21:00

rezervovat   přihlásit k odběru newsletteru