zpět na hlavní stranu

V pondělí začne v Masných krámech desátý ročník „Zvěřinových hodů"

13. 10. 2017

V českobudějovické restauraci Masné krámy začne v pondělí 16. října již desátý ročník „Zvěřinových hodů", které již mnoho let patří k nejnavštěvovanějším gastroakcím roku. Jihočeskou zvěřinu dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých let – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

České Budějovice, 13. října 2017 – Českobudějovická restaurace Masné krámy připravuje pro hosty již desátý ročník „Zvěřinových hodů". Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne speciality z jihočeské zvěřiny (divočák, jelen, divoká kachna, bažant), kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na talířích se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých ročníků – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

„Můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé, což je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité. Všechny kusy zvěřiny byly legálně uloveny a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu," dodává Luděk Hauser.

Masné krámy připravují další dvě gastroakce již na listopad – budou to tradiční „Svatomartinské posvícení" a „Burgry a steaky". Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, který se čepuje z tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

Zvěřinové hody v Masných krámech
(16. – 22. 10. 2017)

Aperitiv
0,02l Hruškovice s hruštičkou 25 Kč

Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slanině balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 69 Kč

Polévka
0,22l Silný vývar z bažanta se zeleninou a nudlemi 45 Kč

Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 159 Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 179 Kč
150g Zvěřinové ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 169 Kč
150g Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 179 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 209 Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, div. kachní prsa, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 219 Kč

Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka 79 Kč