zpět na hlavní stranu

Předzvěstí prázdnin se stává „Masné krámy FEST“

17. 6. 2016

České Budějovice, 17. června 2016 – Centrum Českých Budějovic zřejmě získalo další tradici. Druhý ročník festivalu „Masné krámy FEST" proběhne poslední červnový víkend (24. 6. - 26. 6.). Části ulic Krajinská a Hroznová opět zaplní hudební pódium, venkovní bar a velký pivní stan. Posezení u tankového kroužkovaného ležáku a grilovaných specialit zpříjemní hostům živá hudba nebo pivní soutěže. Vstup je zdarma.

„Loňský první ročník našeho festivalu se hostům líbil. Zjistili jsme, že živá hudba v kombinaci s víkendovým obědem na čerstvém vzduchu a s procházkou centrem města je pro mnoho lidí velmi přitažlivá. Zároveň chceme odměnit naše stálé hosty před jejich odjezdem na prázdniny," říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru.

V Masných krámech se můžete letos na podzim těšit na Zvěřinové hody, Svatomartinské posvícení nebo Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.

Masné krámy FEST 24. 6. - 26. 6. 2016

Pátek 24. 6.
19:00 zahájení
20:00 - 22:00 živá hudba ABBA Revival

Sobota 25. 6. 
12:00 - 14:00 živá hudba Lazareth
14:00 - 15:00 DJ, pivní soutěže
15:30 - 17:00 živá hudba Trio Traktůrek
17:30 - 18:30 DJ, pivní soutěže
19:30 - 22:00 živá hudba GIN FIS

Neděle 26. 6. 
12:00 - 14:00 živá hudba Lazareth

Pivo v restauraci Masné krámy

Kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL

Nejdůležitějším druhem piva v nabídce Masných krámů je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL. Kroužkovaný ležák je k dostání jen ve vybraných českých restauracích. Kvůli obsahu živých kvasinek je kroužkovaný ležák totiž velmi citlivý na podmínky skladování (při 6° – 8° C) a ošetřování, které splňují jen některé restaurace. V Masných krámech se kroužkovaný ležák čepuje přímo z tanků. Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar B:ORIGINAL. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků" – neboli nové kultury pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. Kvasinky pak pokračují ve své práci a dostávají se živé přímo k zákazníkovi. Díky nim má kroužkovaný ležák B:SPECIAL poněkud jiné senzorické vlastnosti, než klasický ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL (vyšší plnost, vyšší říz, pevnější pěna aj.).